NL
EN
Google Cloud

Controle krijgen over je product-service hybrid

Product-service hybrids worden steeds belangrijker in een businesslandschap met steeds meer concurrentie en globalisering. Je kunt je het digitale tijdperk haast niet zonder voorstellen. Normaalgesproken losten bedrijven problemen op door of een product, of een dienst aan te bieden. Door nieuwe technologieën kunnen producten en diensten steeds beter en vaker worden geïntegreerd. 

In de afgelopen jaren is gebleken dat je met product-service hybrids niet alleen meer winst en klantenbinding kunt behalen, maar ook meer klantwaarde kunt bieden. Oplossingen die klantgericht zijn, en gebaseerd op technologie, zijn belangrijke aanjagers van succes. Maar het ontwikkelen en onderhouden van hybride oplossingen kan best lastig zijn. Ontwikkelaars van product-service hybrids moeten niet alleen de beste combinatie tussen product en dienst zien te vinden, maar ook weten hoe ze die kunnen blijven innoveren. Ze moeten dus weten waar de kansen liggen om de winst te vergroten en een algehele positieve klantervaring te realiseren. Gelukkig is daar Apigee. Zij helpen je om nieuwe inkomstenstromen te creëren en om je aanbod detecteerbaar en gebruiksklaar te maken. In dit artikel laten we je zien hoe Apigee je kan helpen met je hybride aanbod.

De perfecte combinatie

Allereerst is het handig om uit te leggen wat product-service hybrids nou precies zijn. Vaak bestaan ze uit een mix van complementariteit en onafhankelijkheid. Een bekend voorbeeld is de Chromebook gecombineerd met Google Chrome diensten. Deze hybride benadering heeft veel toegevoegde waarde, omdat de waarde van een pakket voor de klant groter wordt als zij het product en de dienst samen gebruiken. Tegelijkertijd is zo'n hybride 'pakket' onafhankelijk, omdat je het het product kunt gebruiken zonder de dienst, en andersom. Een ander voorbeeld is Plantsome. een online plantenwinkel die planten thuis bezorgt en je via een app waarschuwt als je je plant water of voeding moet geven. Deze zogeheten ‘peace-of-mind bundle’ is aantrekkelijk voor klanten die op zoek zijn naar een compleet, best-of-breed pakket. 

Laten we eens kijken hoe Apigee Autodesk heeft geholpen bij het vinden en innoveren van de perfecte combinatie van een product en dienst.

“Apigee is een end-to-end oplossing. We konden krijgen wat we nodig hadden - van de eerste >>>> . Zaken als beveiliging, schaalbaarheid, flexibiliteit - waren allemaal even belangrijk.”

— Shawn Gilmour, Director of PaaS Strategy

Autodesk Forge

Autodesk, een Amerikaans multinational softwarebedrijf dat software ontwerpt voor desktops, realiseerde zich dat ze hun productaanbod moesten verschuiven van deskstoptechnologie naar cloudproducten. Ze moesten zorgen dat ze niet achterbleven in de transitie naar de cloud. Dit inzicht leidde tot de beslissing om hun software naar de cloud te migreren en te investeren in Application Programming Interfaces (API’s), waardoor ze nieuwe, datagedreven inkomstenstromen konden creëren. Autodesk lanceerde het Autodesk Forge cloudplatform, een platform voor ontwikkelaars dat Autodesk cloudtechnologie aanbiedt via API’s, cloudservices en bronnen voor ontwikkelaars. 

Met Apigee API platform kan Autodesk het toehangsbeleid voor de interne en externe API’s van Autodesk vaststellen en beheren. Dankzij de interoperabiliteit tussen Apigee en de systemen van Autodesk, kon Autodesk zijn functionaliteiten inbouwen in het platform. “Apigee is een end-to-end oplossing. We konden krijgen wat we nodig hadden - van kop tot staart . Zaken als beveiliging, schaalbaarheid, flexibiliteit - waren allemaal even belangrijk”, zegt Shawn Gilmpur, Director of PaaS Strategy, Autodesk.

Maar wat maakt nu dat de Forge-platformdienst en de Autodesk softwareproducten samen een product-service hybrid vormen? Het Forge-platform personaliseert de producten van Autodesk, waardoor klanten hun Autodesk SaaS-producten kunnen integreren. Op die manier halen klanten het beste uit hun Autodesk-producten. Bovendien kunnen Forge-API’s gecombineerd worden met softwareproducten van Autodesk. Daardoor kunnen klanten innoveren en meer uit hun data halen. Al met al heeft de combinatie van Autodesk-producten en het Autodesk Forge-platform dezelfde hybride benadering. Klanten kunnen de producten of platformdiensten gemakkelijk los aanschaffen. Maar als ze ervoor kiezen om ze samen te voegen, krijgen beide een aanzienlijke toegevoegde waarde.

  De belangrijkste voordelen

Met Apigee kon Autodesk hun Forge cloudplatform ontwerpen en creëren. Apigee hielp bij het ontwikkelen van hun API-strategie en door meer API’s op de markt te brengen. Autodesk en hun partners konden op die manier innoveren en de software-applicaties en hulpbronnen van het bedrijf gebruiken, en zo nieuwe applicaties ontwikkelen. De hybrid heeft op die manier niet alleen nieuwe inkomstenstromen gecreëerd, ook het bereik is groter, met een geheel nieuwe klantenkring. En daarbij zitten ook klanten die wel gebruikmaken van de diensten, maar nooit een ingewikkeld design-product zouden kopen.

Zo kan Apigee je helpen bij het stimuleren van hybride innovaties en zorgen voor meer winst, en meer klantenbinding, -afhankelijkheid en -waarde. Wil je weten hoe jij je API's optimaal kunt beheren, waardoor je de basis legt voor een naadloze user experience (UX) en succesvolle hybride producten? Ga naar onze pagina over Apigee voor meer informatie. 

Bronnen: