NL
EN
Google Cloud

Welzijn bij werken op afstand

Voor Google is welzijn een belangrijk onderwerp bij alles wat we doen. Wij geloven dan ook dat technologie levens beter maakt en niet alleen maar afleidt. In dit artikel laten we zien hoe je met nieuwe inzichten, innovatieve experimenten en verschillende implementatietools het welzijn van al je medewerkers kunt stimuleren, terwijl zij thuis werken. Tenslotte is die trend waarschijnlijk een blijvertje.

Inzicht krijgen: de eerste stappen bij de implementatie van je welzijnsstrategie

Wereldwijd werken steeds meer mensen thuis. Uit onderzoek van Global Workplace Analytics (GWA) blijkt dat 88% van de ondervraagden tijdens de coronapandemie op afstand werkte. 31% deed dat daarvoor ook al. 69% gaf aan het met succes te hebben gedaan door de samenwerking met collega’s, een goede thuiswerkplek en een gevoel van flexibiliteit.

Het stijgende aantal thuiswerkers leidt tot veranderingen in hoe we kijken naar kantoren. Volgens Gartner geeft 74% van de CFO’s aan dat hun organisatie de fysieke kantoorruimte verkleint, omdat werknemers nu gewend zijn om thuis te werken. Grote techbedrijven zoals Twitter en Faceboom hebben al aangekondigd dat hun werknemers onbeperkt op afstand mogen blijven werken als ze dat willen.

Als je het werken op afstand wilt stimuleren, moet je als bedrijf wel rekening houden met wat je werknemers willen. Sommigen hebben waarschijnlijk een prima thuiswerkplek, anderen kunnen misschien niet wachten om weer naar kantoor te gaan. Het is belangrijk je als leidinggevende op beide groepen te richten. Hoe? GWA geeft 5 aanwijzingen: luister naar input van je werknemers, concentreer je op het klaarmaken van geschikte werkplekken, maak een terug-naar-kantoorplan, evalueer tussentijdse veranderingen en onderzoek werkplekstrategieën voor de langere termijn. Het is best een uitdaging om tegelijkertijd je mensen thuis en op kantoor te bedienen, maar met deze tips ga je goed voorbereid de toekomst in.

Innovatieve experimenten

Josh Feast, CEO en co-founder van softwarebedrijf Cogito Corporation, vertelt Forbes dat leidinggevenden nu gedwongen worden om innovatieve manieren te vinden om in contact te blijven met thuiswerkers, en ze ook van afstand te managen. Dat kan best lastig zijn, maar het kan, als je slim gebruikmaakt van technologie.

“Leidinggevenden kunnen hun werknemers op afstand effectief ondersteunen door ze te laten merken dat ze gehoord worden en het niet alleen hoeven te doen. Het is essentieel om - nog meer dan anders - gevoelig te zijn voor emotionele intelligentie, vooral in een tijd waarin fysieke isolatie noodzaak is geworden. Contact van mens tot mens is nog steeds onmisbaar. Je moet dan ook meer doen dan alleen terloops vragen hoe het met iemand gaat, zeker nu je als manager niet gewoon langs bureaus kunnen lopen om even gedag te zeggen. Wil je zeker weten dat iedereen zich echt ondersteund voelt? Zorg dan voor verschillende manieren om overzicht te creëren. Gelukkig is technologie tegenwoordig steeds meer human-aware. Dat kan je helpen om in contact blijven met je mensen en empathisch leiding te geven.”

Verschillende bedrijven zijn al aan het experimenten met strategieën om het welzijn van hun werknemers te verbeteren. Zo stimuleren sommige organisaties hun werknemers om een paar dagen vrij te nemen, of zorgen ze dat een team samen dingen blijft doen, zoals een social-distance-lunch of online games. Weer andere organisaties experimenteren met teamdagen, ‘hoe-gaat-het-met-ons-presentaties’ of dagelijkse standup-meetings om te kijken hoe de vlag erbij hangt. Allemaal initiatieven die ervoor zorgen dat je medewerkers in contact blijven en zich verbonden voelen met je organisatie.

Tools

Google krijgt inzicht in medewerkers- en klanttevredenheid met enquêtes, interviews, etc. Afgelopen jaar zijn we bijvoorbeeld de straat op gegaan en hebben we mensen vragen gesteld over de impact van technologie op hun (digitale) welzijn. Hoe dat ging, zie je in onderstaande video.

 

Door de opgehaalde informatie konden we tools ontwikkelen die specifiek gericht zijn op welzijn. Een paar voorbeelden: met de Focus mode in Android kun je apps pauzeren om zo min mogelijk afgeleid te worden, op YouTube kun je een ‘take a break’-reminder instellen en Google Assistant kan je slaapritme een boost geven met spraakgestuurde opdrachten. Tot slot kun je met de optie ‘Verzenden plannen’ een bericht klaarzetten en het op elk gewenst tijdstip laten versturen.

(Digitaal) welzijn ondersteunen

In deze tijden, waarin vanuit huis werken de nieuwe norm lijkt te worden, is technologie onmisbaar als je je organisatie op afstand wilt ondersteunen, of het nu gaat om administratie, video conferencing of productontwikkeling. Bij Google proberen we voortdurend met technologie te werken aan het welzijn van iedereen binnen jouw bedrijf. Onze missie is helder: ‘zorgen dat al onze producten goed zijn voor jouw (digitale) welzijn’.

Bronnen: