NL
EN
Google Cloud

Een futureproof tech skill-set

Als developer moet je boven op de laatste ontwikkelingen zitten, wil je je bedrijf op de rit houden. Dat geldt zeker voor developers die werken bij digital native bedrijven. Omdat digital natives tech-based zijn, is het essentieel om je skill-set up to date te houden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan in de immer ontwikkelende wereld van de technologie, maar we hebben iets voor je dat je waarschijnlijk kan helpen. In dit artikel beschrijven we twee technologische ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de toekomst. Bovendien krijg je de kans om er meer over te weten te komen tijdens ons App Modernization and Kubernetes Lab op 12 mei a.s.

Een futureproof skill-set
Als developer heb je misschien het gevoel dat je heel veel moet weten van ongeveer alles. Er zijn immers zoveel manieren om code te schrijven, data op te slaan of een infrastructuur te beheren. En het is lang niet altijd duidelijk welke vaardigheden het belangrijkst zijn. Indeed publiceerde kort geleden een onderzoek waarin ze vaststelden dat containerization en cloud computing tot de grote trends behoren die invloed hebben op de tech-world. We leggen uit wat ze precies betekenen voor de toekomstige tech-skills van developers.

Als eerste noemen we clouddiensten. Met clouddiensten, zoals onze eigen Google Cloud, kun je kosten besparen en tegelijkertijd je efficiëntie, veiligheid en schaalbaarheid verbeteren. Alleen moet een developer om die technologieën te kunnen toepassen wel nieuwe vaardigheden aanleren. Denk daarbij aan het begrijpen van virtual cloud networks en cloud architectuur, maar ook weten hoe je data effectief en veilig kun opslaan in de cloud.

Ontwikkeling twee is containerization. Dit behelst het samenvoegen van een toepassing met de bibliotheken, dependencies en configuratiebestanden die de toepassing nodig heeft om goed te blijven functioneren in verschillende computeromgevingen. Google heeft Kubernetes ontwikkeld om containerization in de cloud te ondersteunen. Dat heeft Kubernetes gemaakt tot de populairste oplossing voor het beheren van productietaken in containers. Dat werkt als volgt.  

Ontwikkelen met Kubernetes
Kubernetes is een open-source systeem voor containter-orchestratie waarmee je een toepassing automatisch kunt implementeren, schalen en beheren. Met Kubernetes verhoog je de betrouwbaarheid. Tegelijkertijd kun je je tijd efficiënter indelen omdat je je niet meer hoeft bezig te houden met het beheren van verschillende applicaties op verschillende servers. Kubernetes wil een platform bieden waarmee je over verschillende hosts heen containers kunt implementeren, functioneren en schalen. Clouddiensten werken vaak met een PaaS of IaaS waardoor Kubernetes gebruikt kan worden als een platformdienst.

Update je tech-skills tijdens ons App Modernization and Kubernetes Lab op 12 mei
Je weet nu dat containerization en clouddiensten horen tot de belangrijkste trends voor de toekomst van tech. Dan is het natuurlijk belangrijk om daarbij horende skills te versterken. Als jij je skills wilt verbeteren, doe dan mee aan ons online event, waar je alles te weten komt over modernisering van apps en Kubernetes. Tijdens het event kun je je krachten meten met andere developers en nieuwe vaardigheden gelijk in praktijk brengen. Wil je je aanmelden of meer weten, kijk dan hier.

Bronnen: