NL
EN
Google Cloud

Stukmaken om weer op te bouwen

Tools waarmee je dingen veilig stukmaakt 

Een goede technische basis is essentieel als je je organisatie wilt laten floreren. Of je nu een start-up bent of een ‘unicorn’, technologie helpt je  met snelle innovatie. Met onze jarenlange ervaring hebben we bij Google een stevige basis gecreëerd met technologische oplossingen die al onze klanten van pas kunnen komen bij het bereiken van hun doel. In dit artikel lees je meer over deze oplossingen en wat jij eraan zou kunnen hebben.

BigQuery
Als je iets gaat opbouwen, is het belangrijk om te experimenteren en zo nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Het moment waarop je informatie omzet in oplossingen, is in dit proces cruciaal. BigQuery is een serverloos, uitstekend schaalbaar data warehouse. Het helpt jou om snel en effectief weloverwogen beslissingen te nemen, doordat het je nieuwe inzichten brengt met real-time en voorspellende analyses. Je data zijn tijdens het gehele proces beveiligd; je kunt dus vol vertrouwen doorwerken. Met BigQuery kun je data migreren, machine learning toepassen en data combineren met andere interessante Google-tools. Door de solide basis die BiqQuery je bedrijf biedt, kun je meer tijd en energie steken in bijvoorbeeld innovatie en productontwikkeling. 

Bekijk hier een kort overzicht van de vele mogelijkheden van Google BigQuery: Google BigQuery - Analytics Data Warehouse

Een paar voorbeelden van klanten die al effectief werken met BigQuery zijn UPS, American Eagle, 20th Century Fox, en Grasshopper. Meer over zulke klantcases vind je hier.

Cloudopslag
Big data vergt ook ‘big’ opslagcapaciteit. Google Cloud Storage biedt wereldwijde en zeer duurzame objectopslag die kan worden opgeschaald naar exabytes aan data. Je hebt direct toegang tot al je data vanaf welke hoeveelheid dan ook, je integreert de opslag met slechts één uniforme API in je applicaties en je optimaliseert eenvoudig je prijzen en prestaties. Om dat allemaal veilig te doen, geeft Cloud Storage je genoeg opslagruimte om te kunnen experimenteren met nieuwe producten, nieuwe werkwijzen of nieuwe prototypes. Klanten die Cloud Storage al gebruiken, zijn onder andere Spotify, Broad Institute, Zulily en King.

Security Key Enforcement
Als je dingen veilig stuk wilt kunnen maken, is beveiliging een essentiële voorwaarde. Om met jouw data te kunnen experimenteren, moet je een veilige omgeving hebben. Met onze bij G Suite ingebouwde Security Key Enforcement is jouw data goed beschermd tegen hackers. De two-factor authentication (2FA) met een FIDO security key zorgt dat er een dubbele check is op welke gebruiker inlogt op welk gedeelte. FIDO security keys bieden de strengste accountbeveiliging tegen bots, grootschalige phishing en gerichte aanvallen. In dit artikel lees je meer over beveiliging en 2FA.

Case: Grasshopper
Grasshopper, een handelsonderneming in Singapore, werkt al een hele tijd met Google Cloud Platform (GCP). In het begin wilden ze hun kwantitatieve onderzoekscapaciteit verbeteren en opschalen door een infrastructuur voor onderzoek te bouwen waar teamleden onbeperkt mee aan de slag zouden kunnen. Het bedrijf had behoefte aan betrouwbare, nauwkeurige en stabiele dataverwerking. Door gebruik te maken van BiqQuery en Cloud Dataflow, kan Grasshopper vrijwel in real-time beslissingen nemen en verschillende handelsstrategieën ontwikkelen. De tools hebben de onderzoekers bij Grasshopper geholpen bij het denken in mogelijkheden. 

“Grasshoppers onderzoekers worden niet begrensd door hun infrastructuur. We hebben hun problemen met databetrouwbaarheid, -nauwkeurigheid en -stabiliteit opgelost door GCP te gebruiken. Interne gebruikers kunnen nu met hun datasets aan de slag, wetende dat ze betrouwbaar en correct zijn”

— Tan T. Kiang, Grasshopper’s CTO

Meer over Grashoppers gebruik van GCP lees je hier. Of kijk eens naar dit voorbeeld van hoe je een GCP-omgeving kunt opvoeren met SolaceIO en Cloud Dataflow. Combineer GCP-tools, maak dingen veilig stuk en bouw ze weer beter op dan ze ooit waren!

Bronnen: