NL
EN
Google Cloud

Van maanden minuten maken

Hoe Google organisaties helpt met data-ethiek

Sinds de komst van de AVG staan de privacy en ethiek van data steeds meer in de belangstelling. Onze standaarden op dat gebied zijn hoog. Daardoor hebben we oplossingen ontwikkeld om gevoelige informatie eenvoudig te kunnen classificeren en bewerken. In dit artikel laten we oplossingen zien voor bedrijven die gevoelige informatie gebruiken in hun machine learning (ML)-modellen.

Een groot dilemma
Als bedrijven hun data engineers vragen om een ML-model te trainen door feedback van klanten te gebruiken, is het niet nodig om daarin op te nemen wie de feedback heeft gegeven. Toch is informatie zoals afleveradressen en bestelgeschiedenis essentieel om een ML-model te kunnen trainen. Nadat de data engineers de informatie hebben ontvangen, moeten ze die onderzoeken. Maar voordat je gevoelige informatie beschikbaar stelt, moet je die wel beschermen. Het is het soort dilemma dat vaak voorkomt bij ML-modellen waar een aanbevelingssysteem bij in zit. Om een model te maken dat gebruikersspecifieke resultaten weergeeft, zul je toegang moeten hebben tot die informatie.

Controle krijgen over gevoelige informatie
Met Cloud DLP kun je gevoelige informatie beter begrijpen en beheren. Het ondersteunt snelle, schaalbare classificatie en bewerking van gevoelige informatie zoals creditcardnummers, namen en bsn-nummers, ID-nummers die in de VS en andere landen worden gebruikt, telefoonnummers en inloggegevens voor Google Cloud Platform (GCP). Cloud DLP gebruikt bij het classificeren van deze gegevens meer dan 120 vooraf bepaalde data detectors om patronen, formats en checksums te herkennen en zelfs contextafhankelijke aanwijzingen te begrijpen.

Camoufleer je data
Binnen Cloud DLP heb je verschillende technieken om je data te anonimiseren. De API detecteert gevoelige gegevens en zet ze daarna om met anonimiseringstechnieken. Je kunt gegevens op de volgende manieren verantwoord anonimiseren:

Deze handleiding leert je meer over het anonimiseren van gevoelige data, deze over hoe je data kunt tokeniseren.

Hoe Google Ambra Health heeft geholpen
Een groot universitair medisch centrum was op zoek naar een veilige manier om diagnostische beelden te bekijken en met collega-onderzoekers samen te werken bij het ontwikkelen van machine learning tools om zo de patiëntenzorg te verbeteren. Door met de nieuwe Cloud Healthcare API en de Ambra Health Cloud PACS-oplossing voor Google te werken, creëerde het UMC een open source dataset waarmee wereldwijd kon worden samengewerkt. Wil je meer weten over de Ambra Health Cloud? Bekijk deze video.

 

Van data naar inzicht
Als onderzoekers MR-, CT- of PET-scans willen gebruiken, moeten ze daar eerst de beschermde patiëntgegevens uit verwijderen, zoals de naam en de geboortedatum, die zijn vastgelegd in DICOM-labels. Ambra Health werkt met de nieuwe Cloud Healthcare API om dit vraagstuk op te lossen voor onderzoekers in de gezondheidszorg.

Sinds afgelopen jaar biedt Ambra Health zijn software aan voor het beheren van medisch beeldmateriaal met GCP. Het Ambra Cloud Picture Archiving and Communications System (PACS) is een volledig beheerd platform dat gebruikmaakt van de schaalbare, betrouwbare en streng beveiligde cloud-infrastructuur van GCP. Ambra Health hoort sinds kort ook tot de voorhoede van gebruikers van de Cloud Healthcare API, die data uit de gezondheidszorg combineert met de geavanceerde mogelijkheden van Google Cloud. Klanten die ervoor kiezen om de Ambra Cloud PACS te gaan gebruiken, profiteren van de Cloud Data Loss Prevention API. Hierdoor wordt het mogelijk om grote hoeveelheden gevoelige patiëntinformatie te beheren en te bewerken. 

GCP doet alles om bedrijven te laten voldoen aan de HIPAA en GDPR en maakt daarbij gebruik van robuuste beveiliging en encryptie-software. Dit bespaart Ambra Health tijd bij het implementeren van nieuwe upgrades. “Het zou ons kleine regulatory & compliance team maanden of zelfs jaren kosten om alle hokjes van de Amerikaanse en internationale veiligheids- en privacyregels af te kunnen vinken,” aldus Andrew Duckworth, Vice President of Business Development bij Ambra Health. “Met GCP is het een kwestie van minuten.”

Meer over deze klantcase lees je hier. Tips van Google Cloud over hoe om te gaan met gevoelige informatie, vind je hier.

Bronnen: