NL
EN
Google Cloud

Als woorden tekort schieten, spreekt de muziek. Hoe Spotify innoveert met technologie

Muziek kalmeert, laat je dansen, verbetert je concentratie en versterkt je creativiteit. Met Spotify kun je overal en altijd luisteren naar meer dan 50 miljoen nummers. Dat is geen sinecure: het bedienen van 271 muziekliefhebbers en 8 miljoen aanvragen per seconde verwerken vraagt om een eersteklas infrastructuur.

Maar Spotify heeft nog meer te bieden. De muziekcollectie van Spotify groeit maar. Om voor elk wat wils te kunnen bieden hebben ze recent ook podcasts toegevoegd aan het platform. Google Cloud is trots dat zij ondersteuning mag bieden aan die steeds maar toenemende innovatie en groei. In 2016 werkten we samen om 1.200 online diensten en data-processingmodellen, en 20.000 dagelijkse taken te migreren naar de cloud. Op dit moment luisteren de klanten van Spotify dagelijks naar miljarden muziekstukken en podcasts met behulp van Google Cloud's infrastructuur.

“Google Cloud neemt veel van de operationele complexiteit van ons ecosysteem weg. Daardoor komt tijd vrij,” zei Tyson Singer, Vice President of Technology and Platform bij Spotify. “We kunnen sneller reageren op belangrijke behoeften, zoals data-inzichten en machine learning. Dat onze infrastructuur voor ons wordt beheerd, en de minder waardevolle details dus wegvallen, stroomlijnt ons vermogen om ons te concentreren op wat belangrijk is voor de gebruikers en die de ervaringen met Spotify te bieden die zij kennen en waarderen.”

“Ik denk ook dat een van de sterkste onderdelen van onze samenwerking was toen onze technici en die van Google samen in een ruimte zaten om een paar van onze moeilijkste problemen op te lossen.”

— Allison Gilles, Head of Data and Insights Platform at Spotify

Google Cloud helpt Spotify bij het ondersteunen van miljoenen aanvragen per seconde van luisteraars wereldwijd. De managed infrastructure van de cloud schaalt op naar de hoogste activiteitsniveaus en voorkomt complexiteit. De solide fundering van Google Cloud zorgt ervoor dat Spotify kan focussen op hun cultuur van innovatie en engineering. Op die manier kunnen fans over de hele wereld - met slechts 1 klik - genieten van de muziek van hun keuze. In het filmpje hieronder zie je hoe Spotify Google Cloud gebruikt om oneindige capaciteit te ontsluiten en sneller te innoveren.

Wil je meer weten over de samenwerking tussen Spotify en Google? Hier kun je verder lezen over Spotify’s Case Study.

Bronnen: