NL
EN
Google Cloud

Hoe creëer je een betrokken en innovatieve cultuur?

De afgelopen maanden is werken vanuit huis steeds belangrijker geworden. Misschien heb je al kennisgemaakt met de kat van je collega, of weet je hoe het interieur van je manager eruit ziet, maar ondertussen kun je soms de betrokkenheid bij en verbondenheid met jouw organisatie wat minder voelen. Toch is je betrokken voelen, je verbinden met collega’s, en soepel samenwerken essentieel om de doelen van het team te kunnen bereiken. In dit artikel leggen we uit welke tools je kunnen helpen bij het creëren van een cultuur van betrokkenheid, die innovatie echt stimuleert.

Innovatie om betrokkenheid te creëren, betrokkenheid om innovatie te creëren

Bij Google geloven we dat betrokkenheid en samenwerking essentieel zijn als je innovatief wilt zijn. De kans hebben om innovatief te zijn, zorgt er zelfs voor dat medewerkers zich meer betrokken voelen. Dat lijkt alleen best lastig om te realiseren. Onderzoek door ADP toont aan dat 48% van de werknemers alleen maar op het werk verschijnt en zich niet geroepen of gestimuleerd voelt om echt bij te dragen aan hun organisaties. Als je als organisatie verder wilt komen, moet je dit aanpakken. Volgens de onderzoekers kun je dat doen door sterke teams samen te stellen en het vertrouwen te verhogen. Technologische tools kunnen je op het goede spoor zetten.
Laten we eens kijken naar Atlassian, een bedrijf dat met succes een innovatieve en betrokken teamcultuur heeft gerealiseerd met behulp van cloud tools.

Atlassian

Atlassian is een wereldwijd softwarebedrijf dat teams helpt om effectiever samen te werken. Met meer dan 3000 medewerkers, van wie een groot deel vanuit huis werkt, is het werken aan betrokkenheid en samenwerken de sleutel tot hun succes. Om dit te bereiken, gebruiken ze G Suite. Volgens hun samenwerkingsmanager, Harvey Jones, stelt dat ze in staat om effectief en soepel te communiceren. Neem bijvoorbeeld de G Suite-functionaliteit Jamboard, een digitaal en interactief whiteboard. Jones: “het zorgt voor een rijke ervaring die onze problemen met het met elkaar in gesprek brengen van thuiswerkers oplost.” En dat heeft niet alleen het teamwork verbeterd, het heeft Atlassian ook geholpen om nieuwe, innovatieve functionaliteiten te ontwikkelen voor hun belangrijkste producten. “Dankzij Jamboard is onze content nu relevanter en waardevoller; het heeft meer input gehad van meer mensen.” Op die manier is Atlassian erin geslaagd om de betrokkenheid van haar werknemers, de samenwerking van het team en de innovatie te verbeteren, terwijl ze thuis werkten met behulp van cloud tools.

“Dankzij Jamboard is onze content nu relevanter en waardevoller; het heeft input gehad van meer mensen.”

— Harvey Jones, Workplace Collaboration Lead, Atlassian

  In data we trust

Net zoals Atlassian, gebruiken wij bij Google ook technologie-tools om sterke teams samen te stellen, innovatie te stimuleren en vertrouwen te creëren. Dat is belangrijk, want teams die hun managers vertrouwen, hebben een 12 keer zo grote kans om zich betrokken te voelen bij de organisatie waarvoor zij werken. En dat geldt andersom ook: werknemers die voelen dat hun managers ze vertrouwen, presteren ook beter. Voor ons is data-analyse essentieel om sterke teams en vertrouwen te creëren. Een goed voorbeeld hiervan is onze jaarlijkse Googlegeist-enquête. Met deze vragenlijst wordt onderzocht hoe werknemers denken over het werken voor Google en wat hun betrokkenheid is bij het bedrijf. Dit proces levert niet alleen inzicht op in de betrokkenheid; het proces zelf helpt mee om een gevoel van vertrouwen en gelijkheid te realiseren tussen werkgever en werknemer. Googlers zouden niet gewoon voor Google moeten werken, ze zouden ook inspraak moeten hebben in hoe het wordt gerund.

De kans is groot dat ook jouw organisatie baat kan hebben bij het verhogen van de betrokkenheid van werknemers, vertrouwen, teamwork en innovatie. In dat geval kunnen onze cloud tools goed van pas komen. De case met Atlassian liet al zien wat tijdens dit proces de kracht is van G Suite en Jamboard. Maar er is meer. Net zoals we doen in onze jaarlijkse enquête, kan ook jij Google Analytics inzetten om inzicht te krijgen in de meningen en ideeën van je werknemers. Met applicaties zoals Looker, een real-time dataplatform, kun je die inzichten ook delen en zijn ze toegankelijk voor teams, waar of wanneer dan ook.
Onderzoekers hebben aangetoond dat toegang hebben tot real-time data teams helpt om zeer productief te worden of te blijven, omdat medewerkers precies kunnen weten wat er speelt. Omdat ze constant de beschikking hebben over begrijpelijke visualisaties van de belangrijkste data, kunnen jouw teams hun activiteiten bijsturen in een richting waarvan ze weten dat die werkt.

Zoals we hebben laten zien, kun je met tools zoals G Suite en Google Analytics een cultuur van betrokkenheid realiseren die innovatie in gang zet. Wil je meer weten over hoe de tools je kunnen helpen bij het samenstellen van bevlogen, verbonden en ingenieuze teams, bekijk dan het filmpje hieronder.

Bronnen: