NL
EN
Google Cloud

Het grotere plaatje delen

Data is overal, maar het optimaal benutten ervan wordt vaak lastig, omdat de data-infrastructuur te gefragmenteerd en ingewikkeld is. Een benadering die frustrerend is, kostbaar, inefficient en vooral: onnodig. In dit artikel leggen we uit hoe je in jouw organisatie de workflow kunt optimaliseren en je slimmer beslissingen kunt nemen met data accessibility en efficiënte data-analyse. Google heeft daarvoor een business intelligence platform ontwikkeld met embedded analytics: Looker. Door Looker te gebruiken, kan iedereen binnen jouw organisatie de data interpreteren. Op die manier weet je zeker dat iedereen het grotere plaatje voor ogen heeft en up to date is.  

Hoe dan?
Dat data je bedrijf kan laten groeien, is geen geheim. Data efficiënt inzetten blijkt echter lastig, omdat het vaak op verschillende servers is opgeslagen en alleen toegankelijk is voor meerdere datateams. Bovendien gebruiken data-analisten niet dezelfde methodes voor hun analyses, waardoor die minder betrouwbaar worden. Gelukkig heeft Google een oplossing: Looker. Dit dataplatform biedt jou en jouw organisatie de tools waarmee je je data betrouwbaar kunt beschrijven en robuuste rapportages kunt opstellen. Maar hoe werkt dat dan?

Ons dataplatform, Looker, biedt elke onderdeel van een organisatie embedded data-analyse, -onderzoek en -inzicht. Om real-time data direct te kunnen inzetten bij de besluitvorming, is het eenvoudig te integreren in de applicaties die op in de filialen gebruikt worden. Op die manier kunnen organisaties op elk moment snel en op betrouwbare wijze het beste halen uit hun data. Je kunt de resultaten van de data-analyse bovendien veilig delen buiten jouw eigen organisatie. Met behulp van ingebouwde Single Sign-on technologie, kun je data en visualisaties delen via een beveiligde URL. Deze URL bevat de informatie die u wilt delen, de ID van de gebruiker in het systeem en de bevoegdheden die je aan die gebruiker toekent.

Je hoeft de database niet te verplaatsen naar de toepassingslaag om analyses te kunnen uitvoeren. Dat maakt Looker gebruiksvriendelijk. En het werkt met alle SQL-databases. Om de data nauwkeurig en betrouwbaar te kunnen analyseren, hebben we een universeel datamodel ontwikkeld dat draait op AI, ML en BI. Maar wat betekent dat dan? Dat de codes die data-analisten normaal gesproken gebruiken om een database te doorzoeken, worden geautomatiseerd. En daardoor hebben ze meer tijd voor complexere taken. Onze krachtige tool analyseert en visualiseert de resultaten, waarna ze klaar zijn om door het hele team gebruikt te worden, ook door werknemers met weinig technische kennis. 

Kortom: met Looker kun je je data snel en op zeer efficiënte en betrouwbare wijze analyseren, visualiseren en delen. Met behulp van moderne technologieën voor data-opslag - en zonder je database te hoeven verplaatsen - creëer je een krachtige datagedreven workflow en kun je, wanneer je maar wilt, slimmer en sneller beslissingen nemen.  

Een kijkje in de keuken
Blue Apron maakt van iedereen een fantastische thuiskok; zij bezorgen maaltijdboxen. Maar je bent er niet met alleen het bezorgen van een pakket. De ingrediënten van maaltijdboxen moeten op het juiste moment worden geoogst, van de beste kwaliteit zijn en de gunstigste prijs hebben. Bovendien moeten de boxen allemaal even goed gevuld zijn en vers en op tijd worden bezorgd bij de klant. Om dit mogelijk te maken, gebruikt Blue Apron Looker. En met succes. Door ons dataplatform te gebruiken, hebben ze hun besluitvorming met een dag kunnen versnellen, kosten bespaard en hun bedrijfsprocessen geoptimaliseerd. Sam Chase, Tech Lead Data Operations bij Blue Apron, legt uit: “Het feit dat we heel veel data kunnen gebruiken en met de resultaten snel kunnen rekenen maakt het werk voor iedereen binnen ons bedrijf andere. Zakelijke gebruikers en marketeers kunnen gemakkelijker zelf naar antwoorden zoeken, zonder dat ze hoeven te wachten op analisten. Omdat de gebruikers weten dat ze snel resultaten krijgen, verbeteren onze bedrijfsprocessen en kunnen we ze steeds verder ontwikkelen. 

Kijk zelf maar!
Het moge duidelijk zijn dat Looker niet alleen de toegankelijkheid en het gebruik van data kan optimaliseren, maar ook de besluitvorming. Of je nu een groot of klein bedrijf hebt, wij weten zeker dat ook jij hiervan kunt profiteren. In het onderstaande filmpje zie je hoe. Of lees hier meer over Looker.

Bronnen: